Stookery

Het verhaal van STOOKERY NORBEECK begint in 2012 wanneer “de Nestor” - Peter- aan “de Jongens” -Sander, Jeroen, Steyn en Milan- vraagt of zij hem willen helpen met de grappa-stook dat najaar. Gedreven door passie en enthousiasme staan de Jongens hun Nestor bij en leren de fijne kneepjes van het vak.

Wat volgt, is geschiedenis. Nu -3 jaar later- is STOOKERY NORBEECK een jonge stokerij die sinds 2013 op ambachtelijke wijze destillaten en likeuren maakt in Noorbeek, Zuid-Limburg.
 
  • De visie van de STOOKERY is om smaakvolle dranken te maken met biologische en eerlijke streekproducten.
  • Het doel van de STOOKERY is om jong en oud te laten genieten van de lokalen dranken in ons assortiment.

Ontdek ons huidige assortiment STERKWATER en de likeuren !


Stookers


- Jeroen Habets -
Oogstjaar 1989. Jeroen heeft in Maastricht Geneeskunde gestudeerd en is sinds kort aan de slag in het Zuyderland MC te Heerlen. Samen met zijn vriendin Esmee woont hij in Maastricht.

- Milan Hardy -
Oogstjaar 1993. Milan volgt momenteel de Bachelor-opleiding 'Bedrijfsmanagement MKB’ aan de Fontys Hogeschool te Tilburg. Daarnaast werkt hij parttime als productiebegeleider bij Compoform te Beek. Met zijn vriendin Lobke woont hij samen in 's-Hertogenbosch.

- Sander Gubbels -
Oogstjaar 1988. Sander heeft in 2011 de Post-Bachelor 'Accountant-Administratieconsulent' afgerond en is momenteel werkzaam als zelfstandig assistent-accountant bij HLB Van Daal & Partners te Cadier en Keer. Sander woont samen met zijn vriendin Astrid in Noorbeek.

- Steyn Mergelsberg -
Oogstjaar 1991. Steyn is na het afronden van zijn Bacholor opleiding Sociologie aan Tilburg University in Amsterdam gaan samenwonen met zijn vriendin Nikita en volgt momenteel de Master opleiding International Relations, European Union Studies aan de Universiteit van Leiden.

- Peter Mergelsberg -
Oogstjaar 1958. Ooit studeerde Peter af aan de Montford University in Leicester en Oxford University (UK) in de richting van Environmental Quality Management en Atmospherique chemistry. Werkzaam als directeur Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied waar hij verantwoordelijk is voor de herinrichting van het ENCI-gebied te Maastricht. Peter is tevens oenoloog bij diverse wijndomeinen en is mede-eigenaar van Vini Care MaDa en Cuvée'15. Samen met zijn vrouw Marjon woont hij in Noorbeek en is hij vader van Anne, Enrique en Steyn.